Pizzasallad

Glest var det här. Ja, med inläggen.   Idag är jag hemma från jobbet, men inte helt. Sitter och filurar lite på jobb i alla fall. Blandat med städning och fredagskänsla. Jag hoppas att den infinner sig så småningom. Idag ska jag och barnen börja fredagsmyset med hemmagjord pizza i alla fall. Hittade ett recept på pizzasallad jag vill dela med mig av. Tror den blir galet god. Jag har alltid tänkt att det ska vara vinäger i pizzasallad, men i denna är det ättika. Såklart är det inte jag som har kommit på receptet. Det hittade jag på kokaihop.se. En bra app för övrigt. Receptet kommer här: Vitkål Mängderna är per 100 g strimlad vitkål 1 tsk salt 2 tsk socker 15 gram ättiksspril 12% 285 gram vatten 8 gram rapsolja 0.5 krm italienska salladskrydda 1 nypa grovmalen svartpeppar Ingridienserna ska vara rumstempererade. Dela och skölj vitkål, strimla till önskad mängd. Väg kålet så att du vet hur mycket du ska blanda till. Blanda salt, socker, ättikssprit och vatten. Häll lagen över kålen och låt stå en timme i rumstemperatur. Rör om då och då och pressa ner kålen under ytan. Låt sen kålen rinna av i ett durkslag. Spara lite av lagen. Lägg tillbaka kålen i bunken och blanda med oljan. Strö över salladskrydda och svartpeppar. Häll till sist lite av sen sparade lagen, 10-15 per 100 kr kål ungefär. Blanda väl, täck med plats och låt stå i kylskåp ett dygn.